23948sdkhjf

Här har tio butiker stängt

Köpcentrumet har på kort tid tappat tio butiker och nyetableringar har skjutits på framtiden.

Köpcentrumet Birsta city i Sundsvall har på kort tid och både innan och under coronkrisen tappat 10 butiker på grund av bland annat konkurser, uppger Sundsvalls Tidning.

Enligt köpcentrumledningen har centrumet tappat 35 till 40 procent av kunderna och butiker för Flash, Joy, Make Up Store och MQ har stängt eller gått i konkurs de senaste veckorna. Därtill är Gants butik stängd under pandemin men planerar att öppna igen när läget har stabiliserat sig.

Innan cronakrisen sänkte handeln hann Game Stop, Gynning Design, Sibylla och Åhléns stänga och ÖoB har stängt för att flytta till en annan del av handelsområdet.

- Jag hoppas verkligen att våra andra butiker klarar den här krisen, säger Anna-Lena Wessén, center manager, till tidningen.

Två planerade nyetableringar inom kafé- och restaurang har skjutits på framtiden. I nuläget har 85 av centrumets butiker öppet fortfarande och enligt tidningen har hyresvärden Ingka, Ikeas fastighetsbolag, försökt hjälpa till genom att bland annat sänka butikernas hyror.

- Vi kommer att föra enskilda diskussioner med våra hyresgäster när vi vet hur corona-pandemin har påverkat dem för att se vad vi kan göra. Vårt fokus nu är att ta fram olika lösningar för att kunna stötta butikerna och samtidigt erbjuda kunderna en bra service.Coronan åsamkar mycket skada, men Anna-Lena Wessén kan också se positiva effekter av eländet.

Flera av centrumets nuvranade butiker tillhör bolag som är i rekonstruktion som Brothers och Instersport. Därtill finns butiker för både Change och Twilfit i Birsta city. När Change förvärvade Twilfit framkom att kedjan kan välja att stänga butiker i lägen där både butikskedjorna finns.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078