23948sdkhjf

Två nya chefer till Mathem – tar plats i ledningsgruppen

Rekryterar Julia Lindberg och Johan Gertell.

Mathem fortsätter sin tillväxtresa som under rådande coronapandemi nu går betydligt snabbare än tidigare beräknat. Uppskattningen är att volymerna nästan kommer att ha fördubblats innan sommaren.

Som ett led i den snabba tillväxten förstärks nu ledningsgruppen med två nya chefer, Julia Lindberg och Johan Gertell.

Både Julias och Johans tunga erfarenheter från inköp och sortiment samt affärsutveckling kommer att bli en otrolig tillgång för Mathem i vår spännande utveckling. Det känns fantastiskt att få fortsätta att bygga teamet med så kompetenta medarbetare. Jag ser fram emot att få välkomna dem båda ombord som en del av ledningsgruppen och som nya kollegor, säger Johan Lagercrantz, vd hos Mathem.

Julia Lindberg kliver in i rollen som kategorichef (CCO) med ansvar för inköp och sortiment. Hon kommer närmast från rollen som vd på bageriföretaget La Lorraine Sweden-Nybergs Bageri samt General Manager hos La Lorraine Finland och Norge. Hon har också varit kategori- och kunddirektör hos Unilever och ansvarig för Procter & Gambles Coop-kunder i Norden.

Hos Mathem kommer hon att ansvara för att utveckla företagets inköps- och sortimentsorganisation.

– Efter många år inom leverantörsledet känns det som ett naturligt kliv över till retailsidan. Mathem tilltalar mig med sin moderna digitala distributionskanal och höga förändringstakt, så valet var enkelt, säger Julia Lindberg i en kommentar.

Samtidigt rekryteras Johan Gertell som ny affärschef, Chief Business Development Officer (CBDO) med ansvar för affärsutveckling.

Han har lång erfarenhet av affärsutveckling av digitala tjänster, både som entreprenör och från ett flertal roller inom digitala bolag. Bland annat var han en av grundarna av internetbolaget 13th Lab som förvärvades av Facebook 2014, samt av mjukvaruföretaget Kenet Works, som förvärvades av Yahoo 2006. Han är i dag marknadschef och digital chef på Randstad som är Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag samt vd Johan Lagercrantz tidigare arbetsgivare.

– Jag har länge varit intresserad av branschen och av hur Mathem driver både kundupplevelsen och ett förändrat kundbeteende. Jag hoppas att jag med min erfarenhet och mitt driv kan bidra till att Mathem tar nästa steg i sin tillväxtresa och uppfyller den enorma potential som redan finns i bolaget, säger Johan Gertell.

Julia Lindberg och Johan Gertell tillträder sina roller på Mathem efter sommaren.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.235