23948sdkhjf

Färre butiker och negativt resultat för smyckesjätten

Pandora har nu inlett en kapitalanskaffning.

Det danska smyckesbolaget Pandora räknar med ett betydligt negativt rörelseresultat för det andra kvartalet 2020, framgår av delårsrapporten.

Pandora drog den 16 mars i år tillbaka sina prognoser för 2020, på grund av coronaviruset. Samtidigt meddelade bolaget att det stoppar sina aktieåterköp "för att bevara en stark balansräkning".

Bolaget skriver att det nu inte är meningsfullt att lämna några nya prognoser, men att det räknar med en långsam gradvis återhämtning under andra halvåret 2020.

Omstruktureringskostnaderna relaterade till "Programme NOW" väntas uppgå till cirka 1,0 miljarder danska kronor, medan den tidigare uppskattningen var 1,3 miljarder.

Investeringarna, capex, för helåret väntas bli omkring 0,7 miljarder danska kronor medan tidigare bedömning var 1,0-1,2 miljarder. Minskningen handlar bland annat om en väntad minskning av antalet butiksrenoveringar.

Antalet konceptbutiker väntas minska med 25 till 50 under 2020 jämfört med tidigare förväntningar.

Pandora har nu inlett en kapitalanskaffning genom att erbjuda upp till 8 miljoner aktier. Priset blev 226 danska kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kursen motsvarar en rabatt på 8,5 procent jämfört med tisdagens stängningsnotering.

De 8 miljoner aktierna motsvarar cirka 8 procent av Pandoras totala antal aktier. Aktierna (treasury shares) som erbjöds köptes av Pandora i ett återköpsprogram 2019 och 2020. Tidigare var planen att makulera aktierna, men i ljuset av den senaste tidens makroekonomiska utveckling bestämde sig Pandoras styrelse för att erbjuda aktierna på marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063