23948sdkhjf

Samgående får grönt ljus – Bolists vd lämnar

Är nu den största aktören inom den svenska byggvaruhandeln.

Sedan konkurrensverket godkänt affären och alla papper nu är underskrivna är samgåendet mellan bygghandelskedjorna XL-Bygg och Bolist ett faktum.

Den nya koncernen leds av XL-Byggs nuvarande vd Karin Eriksson.

Affären innebär att de över 300 butikerna som idag utgör kedjorna XL-Bygg, Bolist och Järnia samlas i en organisation.

Därmed bildas den största aktören i den svenska byggvaruhandeln, uppger XL-Bygg.

Tomas Fritzon, som är vd för Bolist, lämnar bolaget i samband med transaktionen.

Styrelsen kommer att bestå av representanter från norska Mestergruppen samt XL-Byggs och Bolists handlare. Koncernen får kommer en samlad butiksomsättning på över nio miljarder kronor.

– Nu kan vi kraftsamla under en gemensam organisation. Vi tar det bästa av våra två företag och skapar den starkaste kedjan på marknaden.

– Vi kommer att fortsätta värna det fria företagandet inom byggmaterialhandel i Sverige genom att skapa de bästa förutsättningarna för entreprenörerna, säger XL-Byggs vd, Karin Eriksson.

Huvudägaren Mestergruppen är idag den ledande aktören på den norsk/svenska marknaden inom byggmaterialhandel. Målet är att fortsätta resan att skapa starka synergier mellan länderna för att skapa största möjliga värde för delägarna och deras möjlighet att fortsätta verka som entreprenörer med stark lokal förankring.

– Vi ser nu över möjliga synergier mellan Bolist och XL-BYGG. Vi är redan mitt uppe i arbetet med att lära av hur XL-BYGG och Mestergruppen arbetar i Norge och utnyttja synergier. Nu har vi ännu större möjligheter till samverkan, vilket kommer gynna de som är del av vår kedja, säger Karin Eriksson.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063