23948sdkhjf

Rekordefterfrågan hos Jula – utökar till treskift

Försäljningsrekord och högt tryck på Julas centrallager har lett till nattskift och nyrekryteringar.

Det är just nu högt tryck på Julas centrallager i Skara och för att hantera det höga flödet av varor har ett nytt skift satts in. Bland annat slog företagets e-handel försäljningsrekord i april.

– Vi är givetvis mycket glada över att kunderna väljer att handla hos oss på Jula. Samtidigt är vi ödmjuka inför den svåra situation som pandemin för med sig. Vi jobbar hårt varje dag med att hantera detta, och samtidigt fokusera på vårt erbjudande, och hur vi i denna situation fortsatt kan möta kunden på bästa möjliga sätt, säger Joachim Frykberg, vd Jula.

Under de senaste veckorna har e-handelsförsäljningen ökat markant vilket har lett till att det nu finns behov av att gå upp till ytterligare ett skift under fem dagar i veckan. Det är det totala flödet av varor som ökat, dels produkter som ska lastas in i lagret, plockas och packas om för att sedan skickas ut till Julas 102 butiker i Sverige, Norge och Polen, dels produkter till de kunder som beställer sina varor via nätet.

Det tredje skiftet togs i bruk den tredje maj, och innebär att 22 personer arbetar nattskift på Julas centrallager.

− Det är alltid oerhört glädjande att vi kan rekrytera flera människor till vår verksamhet. Redan nu ser vi att det kan finnas behov att förstärka skiftet ytterligare med några personer, säger Lennart Karlsson, logistikchef på Jula.
Nattskiftet planeras fortgå fram till sommaren, då fattas nya beslut om ev. fortsatt behov av skiftet.

För närvarande märks störst efterfrågan på produkter som gräsklippare, grillar, utemöbler och cyklar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062