23948sdkhjf

Klart: MQ lever vidare – Qviberg köper tillbaka kedjan

De stängda butikerna öppnar igen redan i morgon.

Nu är förvärvet genomfört. MQ lever vidare. Det är finansmannen Mats Qviberg som köper tillbaka kedjan från konkursboet.  

– Vi är glada att vi hittat en lösning som är bra för kunderna och de anställda, kommenterar storägaren Qviberg i ett pressmeddelande från MQ.

Det var den 15 april som MQ-aktien handelsstoppades på Stockholmsbörsen. Dagen därpå meddelade styrelsen för MQ Holding att man beslutat att ansöka om att försätta modekedjan i konkurs vid Göteborgs tingsrätt.

Tre veckor senare är företaget räddat. MQ kan nu fortsätta transformeringen till Marqet och en verksamhet med ökat fokus på e-handel och med ett reducerat antal butiker.

– Det är väldigt glädjande att vi får möjlighet att återuppstå och fortsätta resan som påbörjats, framför allt för våra kunders skull. Vidare vet jag vilket helhjärtat engagemang och passion som finns inom bolaget och vi kommer fortsätta göra allt för att ge våra kunder en fantastisk köpupplevelse, kommenterar Ingvar Larsson, vd på MQ.

Även styrelseordförande Claes-Göran Sylvén kommenterar affären.

– Det är med stor glädje vi nu kan se att MQ Marqet får en ny ägare och att bolaget får de allra bästa förutsättningarna att utvecklas framöver. 

MQ grundades 1957 och omfattade vid konkursen 119 butiker. Butikerna har varit stängda i en vecka, men redan i morgon slås portarna upp igen på de kvarvarande butikerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125