23948sdkhjf

Biltema, Elgiganten, Jysk och Willys till nytt handelsområde

Fastighetsbolaget: ”Det här är nog den sista handelsplatsen vi bygger i närtid”

Elgiganten, Jysk, Willys och gymkedjan Nordic Wellness är alla klara som hyresgäster på handelsområdet Läreda som just nu byggs i Hässleholm. Dessutom blir Biltema granne till köpcentrumet.

Den första verksamheten på handelsområdet slår upp portarna i slutet av februari nästa år. Vid den här tiden, 2021, ska allt ha öppnat på handelsplatsen, skriver Kristianstadsbladet.

Johnny Erlandsson, som är majoritetsägare i Famera, bolaget som exploaterar den nya handelsplatsen vid Ljungdala, bedömer att Willys kommer att ha störst betydelse för helheten.

– En handelsplats måste innehålla livsmedel. Det är hjärtat i en sådan här verksamhet.

Från början var det TK Development som skulle utveckla området. När de kastade in handduken klev Famera fastigheter in. Dock inte helt på eget initiativ.

– Axfood, som vi har goda relationer med, ringde och ville att vi skulle ta över projektet. Det kom lite flygande i knät på oss. Om Willys gjort hemläxan och bedömt marknadsläget, så är det nästan gott nog för oss, säger Johnny Erlandsson till Kristianstadsbladet.

Willys garanterade även ett långt kontrakt på den största butiksytan, som totalt utgör 7 500 kvadratmeter. Gymkedjan Nordic Wellness har bokat in sig på 700 kvadratmeter. Elgiganten och Jysk är två andra hyresgäster på den nya handelsplatsen. Det senaste tillskottet är restaurangen Linnéa & Basilika. 

Dessutom kommer Biltema att ligga granne med det nya köpcentrat vid Ljungdalarondellen. Johan Erlandsson räknar med att handelsflödet ökar för alla aktörer inom det aktuella handelsområdet.

Famera har fortfarande byggrätter på 3 000 kvadratmeter, men det är osäkert när och om de utnyttjas.

– För fem år sedan hade vi maxat antalet kvadratmeter och byggt till bredden. Då existerade inte begreppet butiksdöd. Det här är nog den sista handelsplatsen vi bygger i närtid, säger Johan Erlandsson till Kristianstadsbladet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063