23948sdkhjf

Granitgrundare bakom nytt retailkoncept – vill växa med fler sommarbutiker

Öppnar andra och tredje butiken i vår och sommar. Därtill lanseras webbutik.

Gotländska Verkstan är ett nytt retailkoncept som såg dagens ljus med en butik i Ljugarn på östra Gotland i fjol. I slutet av maj öppnar en butik i Visby samt webbutik och därefter följer en tredje butik på Tofta i sommar.

Konceptet är skapat av Granitgrundaren Susanne Liljenberg, Maria Bengtsson, Magdalena Björnsdotter och Anna Fohlin. 

Målet är att växa med fler sommarbutiker runt om i Sverige under de närmaste åren och bygga vidare på konceptet att skapa nya och inspirerande butikskoncept på välbesökta semesterorter under sommarmånaderna.  

För att klara målsättningen har konceptet även en ny delägare i Susanne Liljenbergs tidigare kompanjon och medgrundare av Granit; Anett Jorméus. 

Det känns väldigt kul och inspirerande att återigen efter många år få arbeta med detaljhandel. Det är nu över 10 år sedan vi sålde Granit och jag har saknat branschen. Idag har webbutiker tagit över en stor del av den fysiska handeln. Mycket pga höga lokalhyror men även enkelheten att sitta hemma och handla. Men är du på semester så vill du handla här och nu. Man vill också ha något mer – en upplevelse. Utifrån det, kommer idén med pop up-stores på välbesökta sommarorter samt att hitta alternativa lokaler med hållbara hyror, säger Susanne Liljenberg i en kommentar.

Anett Jorméus har fram till nu arbetat med Granit och då med etablering och scouting av lokaler i Europa för varumärket och detaljahandelskedjan. På Verkstan får hon rollen som etableringsansvarig.

– När jag fick frågan om jag ville hoppa på Verkstan så kunde jag inte tacka nej. Det är mixen av alla härliga kompetenser som gör den här gruppen så intressant. Vi kompletterar varandra väldigt bra och så har vi ju väldigt kul ihop. Kreativiteten är lika hög som vår målsättning så vi har en spännande resa framför oss, säger Anett Jorméus.

Förutom ett utbud med möbler, inredningsdetaljer, väskor och kläder så väntar även vid nya Toftabutiken även en vintagemarknad och målarverkstad samt en marknad för gotländska företag som kan hyra en plats av Verkstan för att sälja sina produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11