23948sdkhjf

Sellpy växer och nyanställer

Bygger ut lagret med 10 000 kvm.

Sellpy är en affärsidé som bygger på privatpersoners second hand-kläder. Den som vill sälja kläder kontaktar Sellpy som sköter allt från insamling, kvalitetskontroll och fotografering till försäljning och distribution

Företaget startades 2014 och är i dag Sveriges största e-handel för second hand. Nu expanderar de och utökar sitt lager i Rosersberg med 10 000 kvadratmeter. Bolaget siktar också på att nyanställa cirka 80 personer.

– Efterfrågan har växt snabbt och kraven på mer yta har funnits ett tag, säger Oskar Nielsen, operativ chef och en av Sellpys grundare.

– I Rosersberg packas, lagras och distribueras alla varor, nära åtta miljoner per år, vilket ställer höga krav på logistik och struktur. Den här fastigheten hade rätt storlek, bra strategiskt läge nära Arlanda och vi fick också stora möjligheter att påverka utformningen.

Sellpys miljöprofil gjorde det viktigt att den nya fastigheten levde upp till högt ställda hållbarhetskrav.

Fastigheten är byggd enligt standarden Breeam ”very good”, en certifiering som mäter hållbarhet ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Fastigheten utrustas med en solcellsanläggning som kan generera upp till 150 000 kWh per år, motsvarande årsförbrukningen för mer än sex normalstora villor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157