23948sdkhjf

Han tar klivet upp som vd för HL Display

Ratos har utsett efterträdare till Nina Jönsson som blivit vd för Plantagen. Björn Borgman tillträder i dag, den 27 maj, som vd för HL Display.

Björn Borgman har sedan 2015 varit en av nyckelpersonerna bakom omställningen av HL Display och var fram till i dag group commercial director med ansvar för den globala försäljningsorganisationen. Han är utbildad civilingenjör och har drygt 15 års erfarenhet från konsument- och detaljhandeln.

– Jag känner mig hedrad att få detta förtroende från Ratos och ser med tillförsikt fram emot att vidareutveckla HL Display i den riktning vi lagt grunden för de senaste åren. Att tillsammans med HL Displays duktiga medarbetare få möjligheten att ytterligare vässa vårt erbjudande för att bli en ännu bättre leverantör till världens största dagligvaruhandelsaktörer känns både spännande och roligt, kommenterar Borgman.

Jonas Wiström, ordförande HL Display och vd på Ratos, beskriver Björn Borgman som en drivande och uppskattad ledare som med sin internationella bakgrund har alla förutsättningar att ta bolaget vidare i nästa resa.

– Björn har imponerat på styrelsen i HL Display med fina resultat i sin nuvarande roll.  Det gläder mig att vi lyckas rekrytera i de egna leden och ta tillvara på den stora talangpool som finns inom Ratosgruppen, säger Jonas Wiström i en kommentar.

HL Display utvecklar och säljer butiksinredningar för att förbättra shoppingupplevelsen. År 2010 förvärvades HL Display av Ratos som är ett investeringsbolag som äger och utvecklar onoterade medelstora företag i Norden. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112