23948sdkhjf

Footways omsättning backar

Även rörelseresultatet sjönk under första kvartalet.

Omsättningen under januari till mars sjönk till 166 miljoner kronor jämfört med 187 miljoner under motsvarande period i fjol. Samtliga marknader fick se en minskad försäljning. Bolaget hänvisar tappet till en varm vinter och coronaviruset.

Rörelseresultatet (EBIT) sjönk till -7,5 miljoner kronor jämfört med -5,2 miljoner kronor för första kvartalet förra året. Kapacitetsproblem hos tredjepartsleverantör av lager och logistik har fortsatt haft både direkt och indirekt påverkan på EBIT, skriver bolaget i rapporten. 

Under kvartalet ökade antalet nya kunder med 130 000. 

Under början av andra kvartalet ser bolaget en ljusning till följd av förändrade konsumtionsmönster. 

Vi har i perioden genomfört stora förbättringar på våra icke-nordiska marknader, vilket vi ser positiva effekter av redan under första delen av det andra kvartalet. I kombination med skiftet i konsumtionsmönster och ett internt lönsamhetsfokus ser vi positivt på fortsättningen av året", skriver Footways vd Daniel Mühlbach i en kommentar.

Under andra kvartalet slutförs bolagets uppköp av Sportamore, och under andra halvåret i år siktar Footway på att förvärva streetwearföretaget Californian Roots.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11