23948sdkhjf

Tio nya Julavaruhus och fem nya Hööksbutiker under 2020

Detaljhandelskedjan Jula, som bland annat konkurrerar med Clas Ohlson, planerar att öppna minst tio nya varuhus under 2020. Dessutom ska hästsportsföretaget Hööks, som också ingår i Jula Holding, öppna fem nya butiker. Det framgår av ett pressmeddelande från Jula.

"Under de mycket speciella tider som råder just nu är det viktigt att vi fortsätter att jobba långsiktigt", skriver vd och ägare Karl-Johan Blank.

Vidare skriver bolaget att försäljningen i sin helhet har ökat markant under april och maj. Den fysiska handeln ser en stor omsättningsökning, men trenden är att e-handeln ökar mest, uppger bolaget som därför bygger ut centrallagret i Skara byggs med 28 000 kvadratmeter,

På torsdagen meddelade även byggvarukedjan Byggmax, där Jula äger omkring 1,6 procent av kapital och röster, att den starka efterfrågan från gör-det-själv-trenden i det första kvartalet har hållit i sig i det andra kvartalet, när bland annat utlandsresandet minskar som en konsekvens av coronapnademin.

Under 2019, som var det första, enligt bolaget, "riktiga verksamhetsåret" med Jula Holding, landade omsättningen på cirka 8,2 miljarder kronor, med ett resultat om cirka 750 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079