23948sdkhjf

Jaktia i medvind – öppnar ny butik i september

Det går bra för Nordens största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning. Efter ett framgångsrikt första kvartal meddelar Jaktia nu att en ny butik ska öppnas i Karlskrona i september.

Jaktia har i nuläget 60-talet butiker. Den nya butiken i Nättraby, Karlskrona, planeras att öppnas den 4-5 september i samarbete med franchisetagarna Mikael Pålsson och Peter Börjesson. Båda har lång och gedigen fiske- jakt- och vapenerfarenhet. Mikael Pålsson drev tidigare Fiskemagasinet i Karlskrona i 17 år och Peter Börjesson har arbetet även som yrkesjägare.

– Vi attraheras av Jaktias franchisekoncept där Jaktia bistår med ett flertal olika konceptlösningar, säger Peter Börjesson.

Den nya Jaktiabutiken får avdelningar för jakt, vapen och sportfiske. I erbjudandet ingår vapenreparationer och butiken kommer också att satsa mycket på aktiviteter och kundevenemang.

– Vi har fått det bästa superläget alldeles utmed E22 med en veterinärstation som granne och är rejält laddade för att kunna erbjuda regionens alla jägare och fiskare en riktig specialistbutik, säger Lars Martinsson, vd för Jaktia.

Planen är att fortsätta expandera.

– Vår ambition är att fortsätta etableringen på orter där Jaktia i dag inte är representerat och välkomnar fler franchisetagare. Just nu söker vi franchisetagare till Strömstad, Västerås och Uppsala.

När många andra företag och branscher tvingats säga upp och permittera personal står Jaktia trots pandemin fortfarande stadigt. Första kvartalet 2020 ökade bolaget försäljningen med 22 procent.

– Vi är väldigt glada att se att kunderna fortfarande kommer till oss under rådande tider. Extra roligt att se är att nya kunder hittar till oss nu när många eftersöker ett aktivt ute- och friluftsliv, säger Lars Martinsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062