23948sdkhjf

Polarn O. Pyret i Norge i rekonstruktion

Dotterbolaget omfattar 21 butiker.

Dotterbolaget Polarn O. Pyret Norge AS, som är ett helägt dotterbolag till svenska barnklädeskedjan, försattes i torsdags, den 28 maj, i rekonstruktion.

Det uppger norska branschtidningen Tekstilforum men det bekräftas även av en talesperson för modekoncernen RNB, Retail and Brands, till Dagens Handel.

Bolaget omfattar 21 butiker samt e-handel och kedjan har varit verksam i Norge sedan 2003.

Svenska Polarn O. Pyret, och moderbolaget RNB, befinner sig i rekonstruktion sedan den 23 mars.

Anledningen till att kedjan även i Norge ansökt om rekonstruktion handlar om att coronapandemin kräver nya snabba omställningar och att omsättningen rasat kraftigt i fysisk retail.

- För att hantera de negativa konsekvenserna av covid-19 måste vi genomföra vår tvåårsplan på bara två månader. Samtidigt tror jag verkligen på styrkan hos varumärket, på vår långsiktiga relevans på marknaden. Den ökade e-handeln visar att våra kunder tror detsamma. En rekonstruktion är ett sätt att säkra framtiden för Polarn O. Pyret i Norge, säger Åse Tosterud, International Retail Director, enligt tidningen.

Polarn O. Pyret I Norge har enligt tidningen redan påbörjat arbetet med att reducera kostnaderna redan under coronapandemin bland annat genom permitteringar, minskade marknadsföringsaktiviteter och omförhandlingar av hyresavtal. I nuläget är det enligt tidningen inte beslutat om huruvida butikstängningar väntar.

Dagens Handel har ställt frågor till svenska RNB om rekonstruktionen i det norska dotterbolaget men koncernen är inne i en tyst period och kommenterar inte utvecklingen i rekonstruktionen föränn i samband med kommande kvartalsrapport i slutet av juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078