23948sdkhjf

Citykärnor i nytt samarbete

Fem stadskärnor lanserar utbildningssamarbete för att möta digitaliseringen och stå bättre rustade post coronapandemin.

Stadskärnebolagen Malmö Citysamverkan, Helsingborg City, Innerstaden Göteborg, City Örebro och Linköping City Samverkan går samman och lanserar ett utbildningssamarbete mellan fem städer som ska hjälpa näringslivet att ta ännu ett kliv framåt. Samarbetet har fått namnet City kompetens.

– Via videomöten kunde vi arbeta effektivt och tillsammans tog vi fram ett digitalt utbildningspaket specifikt för företagare i city. Vi vill hjälpa de små aktörerna att dels kunna göra mesta möjliga i rådande läge och dels rusta sig för hur det ser ut post-corona och kunna ta del av marknader som sträcker sig utanför stadskärnan, säger Pia Sandin, Malmö Citysamverkan, i en kommentar.

Utbildningsplattformen  lanseras tillsammans med Finemanget från Örebro och Hillye of Sweden från Göteborgstrakten.

Utbildningarna innebär 8 till 10 filmsekvenser inom varje ämne som på ett både informerande och inspirerande sätt ger deltagaren ny kunskap.Utbildningarna handlar bland annt om sociala medier som Facebook och Instagram, visual merchandise och e-handel.

– I Helsingborg tog vi fram en e-handelsutbildning tillsammans med E-Commerce park och staden. Eftersom den har spridit sig till andra kommuner så tror vi att det här upplägget med en gemensam satsning är riktigt bra, säger Hanna Candell, Helsingborg City

Utbildningssatsningen City kompetens lanseras i veckan  och har finansierats av de olika städerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078