23948sdkhjf

Här har Dressmann gått i konkurs – 31 butiker omfattas

Dressmann i Österrike har försatts i konkurs, det uppger norska E24.

Nu stänger 31 butiker varav 27 butiker med Dressmannskylt och 4 XL-butiker.

165 anställda berörs.

- I en redan försvagad position i Österrike, kopplad till hård konkurrens inom modebranschen, har coronaviruset  påverkat omsättningen negativt på ett dramatiskt vis. Detta har lett till beslutet att upplösa Dressmanns verksamhet i Österrike, säger  Øyvind Bustnes, finanschef hos modekoncernen Varner till tidningen.

Österrike var ett av de länder som tidigt drabbades hårt av coronapandemin  också under påsktiden då många européer smittades i Alperna. Som en konsekvens tvingades alla butiker som inte sålde mat, mediciner eller andra nödvändigheter hålla stängt.

Enligt tidningen Die Presse, som E24 refererar till, visar årsrapporten för Dressmanns österrikiska verksamhet en förlust på 5,4 miljoner euro i fjol eller 57,6 miljoner norska kronor.

Medier i Österrike gör gällande att Dressmann är skyldig cirka 50 borgenärer 14,2 miljoner euro, eller 151,5 miljoner norska kronor.

Dressmann har varit verksamt i Österrike sedan 2015.

Enligt E24 är det inte den enda av norska modekoncernen Varners kedjor som haft det motigt i landet och i fjol sommar försattes även Bik Bok i konkurs i Österrike. Vid tiden för konkurs hade kedjan redan hunnit stänga hälften av initialt 14 butiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078