23948sdkhjf

Försäljningsrekord och ny butik för Jula

"Tydlig coronaeffekt".

Julas totala försäljningen för maj i år landade på drygt 913 miljoner svenska kronor och  en ökning med över 25 procent mot jämförbar månad i fjol. 

− Förra året gjorde vi en extremt stark majmånad, och nu ökar vi ytterligare. Det är givetvis mycket glädjande, samtidigt som vi är högst medvetna om att det i försäljningsökningen finns en tydlig coronaeffekt, säger Joachim Frykberg, vd, Jula.

Enligt detaljhandelskedjan ökade e-handelsförsäljningen med nära 100 procent mot föregående år.

Det nya försäljningsrekordet beror enligt Jula på att en stor andel av befolkningen har varit hemma under coronapandemin vilket gynnat den typ av handel som detaljhandelsjätten bedriver. Populärt är elverktyg, handverktyg och maskiner, trädgårdsredskap och trädgårdsmaskiner, el- och belysningstillbehör, arbetskläder och arbetsskor samt produkter för värme och kyla i hemmet. Men även  träningsredskap och cyklar har enligt kedjan sålt bra.

I veckan öppnar Jula även nytt varuhus vid Backaplan i Göteborg. Under 2020 kommer Jula att öppna minst tio nya fysiska varuhus, fyra i Sverige, tre i Norge och tre i Polen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063