23948sdkhjf

Då avgörs framtiden för VRG

Under den extra bolagsstämman tas beslut om Venue Retail Group ska likvideras eller ej.

Venue Retail Group, med varumärkena Morris, Accent och Rizzo i portföljen, har kallat till extra bolagsstämma samt till en första kontrollstämma den 1 juli. Det är då som det slutgiltiga beslutet kommer att tas om bolaget ska försättas i konkurs eller ej. Venue Retail Group befinner sig för närvarande i rekonstruktion. 

Bakgrunden är att styrelsen har upprättat en kontrollbalansräkning som visar att Venue Retail Groups eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet, vilket Habit har skrivit om tidigare. Styrelsen har därför kallat till bolagsstämma för att avgöra frågan.

Styrelsen förordar i första hand att VRG ska drivas vidare, vilket framkommer i kallelsen. "Bolaget arbetar aktivt med att förhandla fram en finansieringslösning för minst de kommande tolv månaderna. Diskussioner förs med befintliga aktieägare om villkoren för en finansiering och diskussioner förs i god anda med Bolagets bank. Bolaget planerar också att genomföra en nyemission under sommaren", står det. 

Om stämman beslutar sig för att inte driva veksamheten vidare återstår att likvidera bolaget, vilket styrelsen föreslår i andra hand.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094