23948sdkhjf

Adlibris säljer köksbutiker

E-handlaren Kitchentime förvärvar nätbutikerna Kökets Favoriter och Makujakauppa av Adlibris.

Bonnierägda Adlibris försäljningen av nätbutikerna är i linje med den strategi som e-handlaren arbetat med under det senaste året som innebär ett ökat fokus på kärnverksamheten. 

- Kökets favoriter och Makujakauppa är två välkända varumärken i sitt segment med stor potential. I vår strategi att fokusera på vår kärnverksamhet har vi dock konkluderat att vi inte kan  genomföra de investeringar som är nödvändiga för att bli framgångsrika inom kökssegmentet. Det resulterade i att vi inledde en diskussion med KitchenTime, som har en stark position inom sitt segment, och är glada över att vi nått en överenskommelse. De känner väl till sin marknad och vi är övertygade om att de kommer lyckas förvalta Kökets Favoriter och Makujakauppa på ett bra sätt, säger Jonas Karlén, vd på Adlibris i en kommentar.

I ett pressmeddelande skriver Kitchentime att bolaget nu visar stark tillväxt efter att ha gjort ett omställningsår med fokus mot lönsamhet under 2019. Under de senaste åren har bolaget investerat i ett högautomatiserat lager i Eskilstuna med mycket utrymme för tillväxt. 

- Vi tror på konsolidering av köksvertikalen och givet den lönsamhetsomställning vi gjort av verksamheten senaste året och den höga efterfrågan som vi märker av så var det här ett naturligt läge att göra en affär. Kökets Favoriter och Makujakauppa är fina varumärken som kompletterar våra befintliga nätbutiker väl och som vi ser fram emot att utveckla vidare, säger Joel Falck, vd och medgrundare på Kitchentime i en kommentar.

Överlåtandet beräknas ske inom de kommande veckorna. Köpesumman är konfidentiell.

KitchenTime Group består sedan tidigare av varumärkena KitchenTime och Confident Living med försäljning över hela norra Europa. Bolaget har 40 medarbetare vid kontoret i Uppsala och lagret i Eskilstuna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078