23948sdkhjf

NP Nilsson bygger helt ny bygghandel

Woody-delägaren NP Nilsson Trävaru bygger en helt ny bygghandel i Halmstad.

Bygghandeln med totalt fem butiker i NV-Skåne och södra Halland öppnade så sent som i april i år sin nya anläggning i Helsingborg. 

Halmstad är redan idag en marknad för NP Nilsson dit man når kunderna genom dagliga leveranser direkt till arbetsplats eller villa.

Den nya anläggningen på Vilhelmsfälts industriområde har ett strategiskt läge intill E6:an vilket kommer att ge god tillgänglighet för kunderna i och utanför Halmstad oavsett vilket väderstreck man kommer ifrån.

– Det väcker såklart lite uppmärksamhet med dessa satsningar först i Helsingborg och nu i Halmstad i dessa ovissa tider med covid-19. Men samtidigt så gör vi denna satsning för att långsiktigt kunna vara ett lokalt alternativ även på den växande Halmstad-marknaden, säger Fredrik Bergh, vd på NP Nilsson.

Byggnationen planeras nu för fullt med målsättningen att den nya bygghandeln ska stå färdig inför vårsäsongen 2022. Ambitionen är att minimera ytorna utomhus och istället skapa en inspirerande och effektiv miljö på cirka 5 000 kvadratmeter inomhus. Men redan efter sommaren så kommer NP Nilsson att öppna ett tillfälligt säljkontor med ett mindre lager samt en kompletterande butik, tills det är dags att flytta in i de nybyggda lokalerna. Sortimentet kommer att anpassas efter de regionala och lokala byggarnas behov.

NP Nilsson är en regional bygghandelskedja med säte i NV-Skåne med 130 anställda och omsätter cirka 400 miljoner kronor. 

Huvudkontor och logistikcenter finns i Grevie och de fem bygghandelsbutikerna finns i Båstad, Grevie, Helsingborg, Laholm och Ängelholm.

NP Nilsson är sedan hösten 2019 medlem och även delägare i den rikstäckande bygghandelskedjan Woody Bygghandel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078