23948sdkhjf

Positivt resultat för sportjätte

Team Sportia och Sportingen skördar frukterna av sammanslagningen

Team Sportia visar ett positivt rörelseresultat på 6,7 miljoner och systerbolaget Sportringen gör en vinst om kr 7,7 miljoner för år 2019.

Butiksbolagen ökar sitt senast redovisade rörelseresultat till cirka 104 miljoner kronor vilket sammantaget resulterar i cirka 119 miljoner kronor plus för helheten. 

Sportaktören menar att de goda resultaten av sportkedjorna under 2018 flyttade  ihop i ett gemensamt huvudkontor i Krokslätts fabriker och blev SGN Sport Sverige. Men även samordnade inköpsstrategier med stora sportmässor flera gånger per år och en ökad satsning på leverantörer, tydligt butiksfokus och lokala partner är del i framgången menar sportkedjeföretaget. Därutöver är en ökad satsning på cykel och Bike Nation, Sveriges nya cykelkedja, med 110 anslutna butiker en av ingredienserna till nya samarbetet.

– Jag är ödmjukt stolt, tacksam och mycket glad! Allt detta har skapats av gediget entreprenörskap och oerhörda mängder arbetstimmar fulla av sportlidelse och övertygelse, säger Lars Palmgren, vd för SGN Sport Sverige.

Kedjorna  ägs sedan 2017 av finska SGN Group OY.

Även för innevarande år visar Team Sportia och Sportringen positiva försäljningssiffror enligt bolaget.

Bike Nation, SGN Sports cykelspecialister, har hittills i år ökat sin försäljning med cirka 20 till  25 procent. Även den digitala handeln ökar och står nu för drygt 10 procent av den totala försäljningen. Antalet handlare inom gruppen som driver e-handel uppgår till 79 st.

 

– Covid 19 påverkar våra butiker på olika sätt. Vi har allt från butiker i stora köpcentrum, och små butiker i mindre orter runt om i landet. Butikernas utmaningar och möjligheter varierar och jag känner självklart med de som kämpar med besöksbortfall men gläds också mycket över att många konsumenter värdesätter personlig service och väljer att handla lokalt. Nu fortsätter vi att kämpa tillsammans med våra butiker och leverantörer  - tillsammans är vi starka, säger Lars  Palmgren i en kommentar.

SGN Sport omfattar i Sverige cirka 250 butiker spridda över hela landet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063