23948sdkhjf

Efter branden – Bygma öppnar ny butik

Dryga året efter att butiken brann står den nya i Umeå klar. Den 15 juni slår Bygma upp portarna till den återuppbyggda handeln.

När delar av Bygmas anläggning på Maskingatan 5 i Umeå brann i slutet av januari förra året, kom många Umebor spontant till undsättning och verksamheten kunde i princip fortlöpa fullt ut redan dagen efter. Ingen skadades och lagerdelen förblev intakt, medan butiks- och kontorsdelen brann ned till grunden. Sedan dess har Bygma huserat i temporära lokaler, rakt över gatan.

Nu, ett drygt år senare, är de tidigare lokalerna återuppbyggda och den 15 juni slår Bygma upp portarna till en ny, modern, ljus och luftig butikslokal på samma adress som tidigare.

Den här dagen har jag verkligen sett fram emot, vi har fokuserat på att skapa en modern och tilltalande butik, med stora glaspartier. Självklart fortsätter vi att vara en komplett bygghandel, med brett sortiment, berättar Mikael Häggström, platschef för Bygma i Umeå. Tyvärr får vi på grund av corona avvakta med det stora firandet till slutet av augusti.

– Bygma vill återigen rikta ett varmt tack till alla som kom till undsättning efter branden. Nu ser vi fram emot en rejäl omstart i Umeå, med en ny platschef på plats och verkligt taggade medarbetare, kommenterar Peter Lindström, vd för Bygma.

Den 28 augusti är det planerat för ett mer storslaget premiäröppnande.

För den som vill kommer det att vara möjligt att se en kort film över uppbyggnaden på Bygmas hemsida, www.bygma.se.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078