23948sdkhjf

Dustin satsar på autostore

Robotarna frigör lagervolym och kortar leveranstider.

E-handlarföretaget Dustin som är specialiserade på IT-produkter, investerar i ett robotlager; Autostore från Element logic. Roboten kommer att kunna hantera 1 600 orderrader i timmen, motsvarande 75 procent av alla kundorder.

I februari påbörjade Dustin bygget av en robotlösning på centrallagret i Rosersberg, norr om Stockholm. Bygget är nu färdigställt och satt i produktion.

Närmare 60 robotar ska plocka varor bland 35 000 backar i en 1 300 kvadratmeter stor lagringsyta. Dessutom frigör roboten en förvaringsvolym på 8 000 kubikmeter vilket ger Dustin 15 procent högre lagerkapacitet.

– Med det automatiserade lagret ska vi fortsätta leverera kundnöjdhet på högsta nivå. Vi kommer bland annat att kunna hantera order senare på dagen och därmed korta leveranstiderna för de nordiska kunderna. Ett effektivt och automatiserat logistikkoncept är en viktig framgångsfaktor för att behålla och stärka vår position på marknaden och fortsätta skapa tillväxt, säger Jenny Ring, vice vd på Dustin.

Dustin har valt Autostore för sitt lager.

– Autostore passar e-handeln väldigt bra och just den här modellen är som klippt och skuren för Dustin. Vi har ett väldigt stort sortiment med cirka 255 000 produkter, där merparten av artiklarna är relativt små, säger Jenny Ring.

– Vi är otroligt stolta över att få leverera denna satsning vilken kommer att göra Dustin till en än mer tongivande spelare på marknaden och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Thomas Karlsson, vd på Element logic i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141