23948sdkhjf

Marqet väljer Femman – slopar tidigare satsning

Ytterligare fyra butikslägen klara i omstarten av kedjan. Därtill väntas tio lägen bli färdigförhandlade i veckan.

Omstarten av Marqet rullar vidare och ytterligare tio nya butikslägen väntas vara färdigförhandlade i veckan. Det meddelar vd Ingvar Larsson till Dagens Handel.

När MQ i höstas, innan konkurs och nystart, kommunicerade namnbyte och nytt inredningskoncept var butiken på Fredsgatan i Göteborg en av tre butiker som var först ut i ny skrud tillsammans med Drottningatan i Stockholm och butiken i Emporia i Malmö.

Nu slopas den i november ombyggda butiken på Fredsgatan i Göteborg som stängts och istället satsar modekedjan på den befintliga  butiken i Femman i Nordstan som flaggskeppsbutik i Göteborg.

Butiken i centrumet i Nordstan, som byggts om, ligger på gatuplan och är cirka 400 kvadratmeter. Butiken har enligt Ingvar Larsson inslag av det nya konceptet där kedjan bland annat  även har samarbetet med Myrorna för secondhand.

"I Göteborg city är det butiken i Femman i Nordstan som varumärket väljer att satsa på och detta blir kedjans flaggskeppsbutik i centrala Göteborg", framgår det i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt glädjande att vi får möjlighet att starta upp bolaget på nytt och fortsätta resan som påbörjats. Kombinationen av Femmans läge och butiksmix är perfekt för oss. Vi ser fram emot att fortsätta välkomna både nya och gamla kunder” säger Ingvar Larsson, vd.

Sedan omstarten har MQ kommunicerat 67 lägen för Marqet och i början av juni berättade vd Ingvar Larsson att kedjan i framtiden ska omfatta omkring 80 till 90 butiker.

I ett mejl till Dagens Handel uppger han att avtal med fastighetsägare om ytterligare fyra butiker har ingåtts.

"Vi har kommit en bra bit vidare men är ännu inte helt klara, vi har nu även signerat ytterligare fyra butiker och de är Ängelholm, Motala, Trelleborg och Norrtälje", uppger Ingvar Larsson.

Han skriver vidare att ytterligare tio lägen kan vara färdigförhandlade under kommande vecka.

"Vi har tagit alla samtal vidare med alla de fastighetsägare där avtal ännu inte är klart och vi har positiva samtal med alla parter. Vi har även kommit överens med 10 butiker om villkoren men eftersom avtalen ännu inte är signerade så väntar vi med att gå ut med vilka dessa butiker är. Dessa förväntas vara klara i slutat av denna vecka", uppger Ingvar Larsson till Dagens Handel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063