23948sdkhjf

Bolist och Järnia öppnar fler butiker

Bolist/Järnia har under 2020 öppnat tre nya butiker runtom i landet och fler är på gång.

Sammanslagningen med XL-Bygg och Järnia födde den nya koncernen Mestergruppen Sverige vilket givit Bolist nya ekonomiska muskler. Det har skapat ett stort intresse från flera handlare att bli delägare i företaget, uppger Bolist.

Det var tidigare i år som den svenska marknadens största aktör inom byggvaruhandeln skapades när XL-Bygg, Bolist och Järnia gick ihop under gemensam flagg. Genom den nya koncernen Mestergruppen Sverige har Bolist och Järnia redan börjat attrahera nya delägare till sin sammanslutning av fria företagare i samverkan.

– Det som särskiljer Bolist och Järnia från konkurrenterna är att vi idag ingår i Sveriges största bygghandelskedja, Mestergruppen Sverige. Vi har störst inköpskraft samtidigt som vi använder vår egen logistik, vilket ger en större effektivitet ute hos handlarna.

– Våra delägare är motiverade av sammanslagningen, och allt fler upptäcker de utvecklingsmöjligheter som har skapats, säger Magnus Hemmingberg, försäljningschef på Bolist och Järnia.

Under våren har en ny Järniabutik öppnat i Strömstad och Bolistbutiker i Ekshärad och Högsby. I juni har även en fjärde butik nyinvigts i Skottorp som har byggts ut och ökat sitt sortiment.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094