23948sdkhjf

Airmee tar in nytt kapital

E-handelsplattformen har vuxit snabbt under våren.

Airmee, som med sin tekniska plattform har blivit en av de ledande hemleveransaktörerna på den svenska marknaden, har tagit in nytt kapital.

E-handeln och efterfrågan på hemleveranser har fått ett kraftigt uppsving vilket har gynnat många bolag inom e-handeln och transportsektorn. Airmee som levererar åt flera av de största e-handlarna i Sverige är ett av dem. Företaget har vuxit snabbt och har i samband med tillväxten utökat sina leveransområden.

– Vi ser ett unikt skifte från fysisk till digital handel och ett markant skifte från ombudsleveranser till hemleveranser. Transformationen pågick redan tidigare men coronakrisen har accelererat skiftet och förkortat övergången med flera år, vilket gjort att vi sett en allt kraftigare tillväxt. Redan i början av andra kvartalet i år hanterade vi lika stora volymer dagligen som vi hade som mål för slutet av året, säger grundare och vd Julian Lee.

Nu har företaget tagit in nytt kapital, från aktörer som J12 ventures, Alfvén & Didrikson samt Creades. 

– Airmee är ett snabbväxande bolag. Framför allt har de ett intressant och unikt angreppssätt på logistikbranschen med sin tekniska plattform som automatiserar och optimerar logistikflöden, säger Bo Mattsson, ny styrelseordförande i Airmee och partner på J12 ventures.

Airmee optimerar logistikflottor i realtid med ny egenutvecklad teknologi och maskinlärning. Teknologin möjliggör snabba och flexibla sista-kilometern-leveranser och högre utnyttjande av fordonskapacitet vilket reducerar mängden fordon och utsläpp. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094