23948sdkhjf

Postnord tar efter Instabox

Satsar på paketskåp där kunderna kan hämta sina försändelser dygnet runt.

Postnord har beslutat sig för att börja med paketskåp där man kan hämta ut sina försändelser, i stil med de skåp som Instabox redan har. Inledningsvis kommer 100 paketskåp att placeras runt om i Stockholm, och målet är att efter en försöksperiod utöka till flera platser i landet. Med skåpen kan mottagaren hämta sin leverans dygnet runt, i närheten av hemmet eller på valfri annan plats. 

– Det är en leveranslösning som underlättar för mottagarna och det känns fantastiskt att kunna möta den växande e-handeln med ett smidigt leveransalternativ som har efterfrågats av våra mottagare, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare på Postnord.

Tekniken kommer att baseras på samma plattform som Postnord i Danmark redan använder. Konsumenten kan öppna luckan, på plats vid paketskåpet, via Postnords app, som använder blåtand och bank-id för identifiering. 

– Blir försöket i Stockholm lyckat, hoppas vi att det kan vara ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som landsbygd, säger Helena Sjöberg.

Försöket med paketskåp lanseras i Stockholm efter sommaren. Skåpet som innehåller 13 luckor av olika storlek, produceras av Swipbox, liksom den tekniska lösningen. Konsumenten kommer att kunna välja paketskåp som ett leveransalternativ till bemannade ombud i e-handlarens kassa vid betalning. När paketet är levererat till skåpet aviseras man via sms och i Postnords app.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125