23948sdkhjf

Happy Homes medlem i Byggmaterialhandlarna

– Vi har en klassisk fackhandelsposition inom färghandeln men har även butiker som säljer byggmaterial.

Detta säger Magnus Ohlsson, vd för Happy Homes.

Happy Homes sortiment består främst av färg, tapeter och olika typer av golv. Hälften av omsättningen kommer från konsumenter och den andra halvan från måleriföretag och hantverkare. 

– Genom medlemskapet blir vi också en del av Finfos digitala artikelstruktur, som tas fram genom Byggmaterialhandlarna.

– Det är också viktigt eftersom vi just nu tittar på hur vår e-handel ska se ut framöver, 

Byggmaterialhandeln har, jämfört med många andra branscher, haft en god försäljningsutveckling under coronapandemin.

Senaste Byggmaterialindex visade på en försäljningsutveckling på drygt tio procent under första kvartalet, jämfört med samma period förra året.

– Även vi i färgfackhandeln har haft en fantastisk ökning i samband med att folk började jobba hemma, och än så länge är det inget som tyder på att det avtar, säger Magnus Ohlsson.

Monica Björk, vd för Byggmaterialhandlarna, säger att Happy Homes med sin inriktning mot inredning ger ett lite nytt perspektiv för Byggmaterialhandlarna.

– Happy Homes kan också tillföra kunskap kring kemikaliekrav. Och genom att de i samband med sitt medlemskap ansluter sig till Finfos tjänster kommer de även att bidra till den fortsatta digitaliseringen av byggmaterialhandelns produktinformationsflöde.

– Ju fler som ansluter sig desto mer effektivt blir flödet och desto tydligare kravställare blir handeln mot sina leverantörer, säger Monica Björk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079