23948sdkhjf

Ur & Penn byter plattform – lanserar ny nätbutik

Ur & Penn byter plattform för att kunna fortsätta sin e-handelssatsning och leva upp till sina tillväxtmål. Kedjan väljer att överge open source-lösningen Magento tillförmån för den standardiserade plattformen Vendre.

– Det finns en tydligt uttalad strategi att e-handeln utgör den viktigaste kanalen utöver de fysiska butikerna. Dessutom att många kunder besöker e-handeln innan de kommer in i butikerna. Vi behöver därför en plattform som tillåter oss att växa och nå fler kunder, menar Ur & Penns ägare Ayad Al Saffar.

Med en omsättning på 435 miljoner under 2019 och tydliga mål för att fortsätta sin tillväxt så gjordes det en stor förstudie där man jämförde alla alternativ. Valet föll slutligen på plattformen Vendre.

– E-handeln är otroligt viktig för oss då den redan är den klart största intäktskällan av våra över 100 butiker. Men att ha suttit i Magento i flera år och efter för många buggar och driftstörningar har det blivit ohållbart. Det föranledde att vi nu tog beslutet att migrera till en mer trygg standardplattform som är mer snabbjobbad för oss internt, menar Emir Saffar, CTO på Ur&Penn.

Projektet tillsammans med Vendre påbörjades under februari 2020 och den nya Ur & Penn-butiken har nu lanserats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094