23948sdkhjf

Nya kreditlagen träder i kraft – rusning till Swish

Den 1 juli träder den nya kreditlagen i kraft. Förändringarna innebär att e-handlare inte längre får ha kreditalternativ som det första alternativet eller förifyllt i checkout. Om debetkort, Swish och direktöverföringar finns att välja på så måste de presenteras först. 

Bakgrunden är att hela 18 procent av hushållens skulder beror på obetalda krediter, vilket lagen är tänkt att motverka.

Den nya kreditlagen klubbades i riksdagen den 28 mars. Sedan dess har antalet handlare som anslutit sig till betaltjänsten Swish ökat kraftigt. I april och maj med 50 procent jämfört med samma period förra året.

– Detta tror vi delvis beror på den pågående pandemin men också för att Swish är ett effektivt och smidigt alternativ till kreditbetallösningar för företag att erbjuda sina kunder. Handeln garderar sig helt enkelt inför lagändringen, säger Sofia Norén, Communication & Growth manager Swish.

Enligt en mätning som Swish låtit Kantar Sifo göra så är Swish, faktura och kortbetalning de betalningslösningar som oftast väljs av handlarnas kunder. Enligt samma undersökning svarar 81 procent av handlarna att Swish förenklar deras kunders vardag och ungefär lika många uppger att de är nöjda med Swish som betalningslösning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.127