23948sdkhjf

Ackordsförslag från RNB-bolagen – försäljningstapp runt 50 procent

Bruttomarginalerna förväntas försämras för Brothers, Departments & Stores och Polarn O. Pyret.

RNB:s dotterbolag Brothers, Departments & Stores Europe och Polarn O. Pyret har på onsdagen presenterat de ackordsförslag som bolagen kommer att lämna till fordringsägarna.

Ackordserbjudandet innebär för samtliga bolag att de oprioriterade fordringsägarna erhåller ett belopp om 10 000 kronor, samt en nedskrivning med 75 procent på skulder utöver tidigare nämnda belopp. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bruttomarginalerna förväntas försämras för alla dotterbolag då RNB för att driva försäljning i rådande marknadsklimat måste använda kampanjer och erbjudanden som innebär sänkta priser mot kund.

Brothers räknar med att nå en omsättning på cirka 320 miljoner kronor för det innevarande räkenskapsåret som löper ut den 31 augusti.

Omsättningen i butikerna i Sverige har under kvartalet mars-maj uppgått till cirka 46 procent av samma kvartal föregående år.

För Departments & Stores Europe räknar RNB med att nå en omsättning på cirka 760 miljoner för det innevarande räkenskapsåret.

Bolagets omsättning i NK-varuhusen har under kvartalet uppgått till cirka 46 procent av samma kvartal föregående år.

För Polarn O. Pyret räknar RNB med att nå en omsättning på cirka 460 miljoner för det innevarande räkenskapsåret.

Dotterbolagets omsättning i butikerna i Sverige har under kvartalet uppgått till cirka 56 procent av samma kvartal föregående år.

Sammantaget har bolagen drygt 1 300 borgenärer till vilka bolagen har skulder om totalt cirka 553 miljoner kronor. Då fordringar upp till 10 000 kronor betalas i sin helhet beräknas över 40 procent av fordringsägarna få fullt betalt.

RNB ansökte om företagsrekonstruktion för dotterbolagen den 23 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079