23948sdkhjf

Tingsrätten byter ut MQ:s konkursförvaltare – anses jävig

Kronofogdemyndighetens tillsynsmyndighet i konkurser, TSM, har begärt att Göteborgs tingsrätt ska skilja Lars-Henrik Andersson från uppdraget som konkursförvaltare för klädkedjan MQ. Detta har nu tingsrätten gjort, rapporterar Market.

Enligt TSM finns kopplingar mellan Lars-Henrik Andersson och MQ:s styrelseordförande Clas-Göran Sylvén sedan 2008, de har bland annat varit styrelseledamöter i samma bolag. Att Lars-Henrik Andersson varit ombud för MQ Holding 2016, när Joy Shop förvärvades, och likvidator 2016-2018 i ett bolag där Clas-Göran Sylvén var styrelseledamot, anförs också av TSM.

Market citerar myndigheten som menar att ”dessa omständigheter visar på en stark koppling och intressegemenskap som sträcker sig långt tillbaka i tiden”. Sammantaget kan detta medföra tvekan om förvaltarens objektivitet, menar TSM.

Lars-Henrik Andersson, som är partner hos advokatfirman Cirio, har i ett yttrande bestridit TSM:s påståenden och menar att det inte handlar om vänskapsband utan strikt affärsmässighet och styrelsearbete i vilande bolag.

Göteborgs tingsrätt väljer dock att gå på tillsynsmyndigetens linje och utser i stället Marek Zdrojewski på advokatbyrån Glimstedt som konkursförvaltare för MQ.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078