23948sdkhjf

Två lämnar och två tillkommer i Clas Ohlsons styrelse

Margareta Lehman och Göran Näsholm ersätts.

Clas Ohlsons styrelse ska bestå av åtta ledamöter och inför årsstämman den 12 september föreslår valberedningen omval av ledamöterna Kenneth Bengtsson, Mathias Haid, Håkan Lundstedt, Charlotte Strömberg, Göran Sundström och Anne Thorstvedt Sjöberg.

Margareta Lehman och Göran Näsholm står däremot inte till förfogande för omval efter två respektive fem år som styrelseledamöter. Valberedningen föreslår istället nyval av Mengmeng Du och Patrik Hofbauer som ledamöter.

Mengmeng Du, född 1980, har en dataingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har haft ett antal ledande positioner i digitala start-up bolag sedan 2008, bland annat operativ chef på Acast och olika chefsroller hos Spotify. Hon är också en av medgrundarna till GetGeek Inc. Mengmeng Du är styrelseledamot i Finnair, Netonnet Group och Saminvest AB.

Patrik Hofbauer, född 1968, är marknadsekonom från IHM Business School, samt har en master från IHM Business School och utbildningar vid Insead och London Business School. Patrik Hofbauer är vd för Svenska Spel och har varit vd för flera andra företag och bolag. Han är också styrelseledamot i Svenskt Näringsliv, NHST Media Group och Telenor Broadcast.

Kenneth Bengtsson får fortsatt förtroende av valberedningen och föreslås till ordförande.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095