23948sdkhjf

Rekordhandel i Värmland när gränsen öppnades

När Norge öppnade gränsen mot Värmland förra veckan blev det rusning till köpcentren i Töcksfors och Charlottenberg.

Hos Coop Värmlandägda Maximat som har butiker i både köpcentren var ökningen 150 procent mot samma vecka förra året.

Eftersom Västra Götaland fortfarande är stängt för norrmännen väljer många av dem att åka till butikerna i Årjängs kommun i stället.

– Det har varit en fantastisk vecka. Vi har haft enormt mycket kunder. I tisdags hade vi 70 meter kö till kassorna och fick tillfälligt stänga butiken ett par gånger med tanke kundernas säkerhet, säger Torbjörn Swartz, vd för Gränsköp Väst, som driver Maximatbutikerna, till Nya Wermlands Tidningen.

– Det har gått bra även i Charlottenberg med en uppgång med 15-20 procent, men trycket har varit klart störst i Töcksfors, fortsätter han.

Det bekräftas av Marielle Lysén, marknadschef på Eurocash som har sju butiker längs den norska gränsen.

– Det som säljer bäst är bland annat kött, dricka, ost och tobak, traditionella gränshandelsvaror. Vi har fått ta in extrapersonal för att klara av att fylla på med mer varor, säger hon till tidningen.

På Töcksfors shoppingcenter är man mycket nöjd med den första veckans handel.

– Det har gått långt över förväntan och det är oerhört efterlängtat. I tisdags satte vi besöksrekord med 14 000 besökare. Det gamla rekordet låg på 12 500 och vi har haft höga besökstal hela veckan, säger centerchefen Madeleine Ward.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078