23948sdkhjf

Akademibokhandeln öppnar och stänger

Tre butiker återöppnas i augusti men en av dem stängs igen för gott efter årsskiftet.

På måndag, den 10 augusti, återöppnar Akademibokhandeln tre butiker som varit stängda sedan april. Men för en av butikerna, den i Eskilstuna, blir glädjen kortvarig.

I Linköping har Akademibokhandeln på Nygatan varit stängd medan butiken på Storgatan hållit ställningarna under coronapandemin. Den 10 augusti slås dörrarna upp igen på Nygatan.

– Vi valde att stänga några butiker tillfälligt i samband med corona. Nu har vi gjort bedömningen att öppna de enheterna igen efter sommaren och semestern. Nygatan kommer att öppna i samband med två andra butiker som tillfälligt varit stängda, säger Johan Junehed, försäljningschef på Akademibokhandeln, till Östgöta-Correspondenten.

En annan återöppning sker i Eskilstuna. Men där blir glädjen kortvarig. Butiken i centrum öppnas visserligen igen den 10 augusti, men stängs helt och hållet igen i början av nästa år, skriver Eskilstuna-Kuriren. Kunderna hänvisas då till butiken i Tuna Park.

– Vi ser kontinuerligt över vårt butiksnät för att säkerställa att vi har ett långsiktigt hållbart och attraktivt butiksnät för våra kunder och då butiken i Eskilstuna city under en längre tid har haft en negativ utveckling gällande besökare och försäljning är vår bedömning att det inte är ekonomiskt hållbart att driva butiken vidare, förklarar Johan Junehed.

Även Akademibokhandeln Borås Knalleland har varit tillfälligt stängd under coronapandemin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08