23948sdkhjf

1 500 jobb hotade hos WHSmith

Covid-19 har slagit hårt mot bokförsäljningen på flygplatser.

Den brittiska kedjan av bokhandlare, WHSmith, måste skära ordentligt i kostnaderna. Kedjan ska genomföra strukturella förändringar som kommer att leda till att upp till 1 500 jobb försvinner.

Normalt sker WHSmiths mest lönsamma försäljning i kedjans butiker på flygplatser och järnvägsstationer, men där har effekterna av covid-19 slagit särskilt hårt. Även butikerna inne i citykärnorna har haft det tufft under coronapandemin. Sammantaget har det lett till ett försäljningstapp på 74 procent för den brittiska jätten som även har verksamhet på Arlanda flygplats.

”Som en följd av detta måste vi vidtaga ytterligare åtgärder för att minska kostnaderna i hela företaget. Jag beklagar att detta kommer att påverka ett stort antal kolleger. Vi kommer att göra allt vi kan för att stötta dem under denna utmanade tid”, skriver Carl Cowling, vd för WH Smith Group. 

WHSmith grundades i London 1792 av fadern till William Henry Smith. I dag består företaget av fler än 1 000 butiker, varav ungefär hälften finns på flygplatser, järnvägsstationer, sjukhus och vid motorvägar.

Hur spardirektiven kommer att påverka de sex enheter som finns utspridda på Arlanda flygplats är oklart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.091