23948sdkhjf

NK har fått två tredjedelar av hyresstödet i Stockholm

4 959 759 kronor har använts för hyresrabatter till Departements & Stores.

Hittills har 11,7 miljoner kronor beviljats i hyresstöd för 99 lokaler i Stockholm. Hela två tredjedelar, 65 procent, av stödet har gått till Nordiska Kompaniet, NK. Det visar en granskning som gjorts av lokaltidningen Mitt i.

Länsstyrelsen i Stockholm hade vid månadsskiftet juni-juli fått in 6 200 ansökningar. Beslut har fattats i 99 ärenden och samtliga har fått godkänt. Mer än en tredjedel av besluten gäller varuhuset NK som beviljats totalt 7,6 mijoner kronor i hyresstöd.

Av dessa 7,6 miljoner har nästan 5 miljoner (4 959 759 kronor) använts för hyresrabatter till Departments & Stores olika lokaler i varuhuset. Departments & stores ingår i krisande modekoncernen Retail and Brands, RNB, som befinner sig i en företagsrekonstruktion.

NK vill inte svara på vilka avdelningar som fått del av det statliga stödet, men skriver i ett mejl till Mitt i att de flesta har fått någon form av hyresstöd för det andra kvartalet i år och att det har varit helt avgörande för att klara krisen.

För en av lokalerna får NK 919 000 kronor i statligt stöd för tremånadersperioden. Det innebär att lokalhyran måste ha varit minst 3,6 miljoner kronor för perioden.

Samtliga beslut om statligt stöd för hyresrabatter listas i lokaltidningens granskning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078