23948sdkhjf

Ljusning för Intersport – framgångsrik rekonstruktion i sikte

Minst tio butiker ska stängas, men totalt färre butiksstängningar än befarat.

Intersport ansökte den 14 april om företagsrekonstruktion. I juli förlängdes rekonstruktionen med ytterligare tre månader. Nu berättar rekonstruktören Nils Åberg för Dagens Handel att läget för sportkedjan ser väldigt bra ut och att det mesta tyder på att Intersport kommer att vara framgångsrikt rekonstruerat innan tiden löper ut.

– Fodringsägarna har sammantaget visat stor föreståelse för bolagets speciella situation och stödet för det föreslagna ackordet är mycket stort, förklarar Nils Åberg.

Hur många butiker som kommer att behöva stängas är oklart. Klart är att tio stycken kommer att stängas, men hyresförhandlingarna pågår fortfarande så det kan bli fler.

Enligt Nils Åberg sker förhandlingarna i positiv anda.

– Utvecklingen har varit bättre än enligt plan, bland annat genom att hyresvärdarna överlag har godtagit flexibla hyresvillkor, vilket möjliggjort att ha kvar fler butiker än enligt ursprungsplan.

Något som bekräftas av Intersports vd Marcus Wibergh som även gläds åt positiva siffror för e-handeln.

– Vår e-handel har haft en mycket positiv utveckling de senaste åren och utvecklingen har fortsatt i pandemins framfart, konstaterar Wibergh.

Intersport Sverige består i dag av drygt 130 butiker och 2 000 medarbetare. I ansökan om rekonstruktion framkom att bolaget hade skulder på 800 miljoner kronor. Rekonstruktionen omfattar Intersport AB, I-Sport Retail samt Löplabbetgruppen.

– Bolagen är till stor del integrerade och har därför delvis samma förutsättningar. Både Intersport och Löplabbet kommer med all sannolikhet att framgångsrikt kunna rekonstrueras, avslutar Nils Åberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078