23948sdkhjf

Lager 157 allt närmare etablering i Finland

Modekedjan ångar vidare och hoppas kunna öppna ytterligare en butik i Norge och gå in i Finland innan året är till ända.

Som Habit tidigare skrivit om har Lager 157 siktet på att växa med fler butiker inte bara i Sverige och Norge utan även på sikt etablera kedjan i Finland och Danmark.

I februari meddelade Lager 157 att etablering på nya marknader troligtvis kommer att ske under 2021 men öppnade samtidigt upp för att ingång på ny marknad kan ske redan under hösten. Förväntningar som nu kan infrias. 

– Vi har stora förhoppningar om att öppna i alla  någon ytterligare butik i Norge under hösten, men det kräver förstås att vi hittar rätt läge och förutsättningar. Ungefär detsamma gäller för Finland. Nu efter semestrarna tror vi att hyresvärdarna ska vara utvilade och riktigt på tårna så att det börjar rulla in intressanta affärsförslag, uppger Johanna Winther, operativ chef, i ett mejl till Habit. 

Hon uppger vidare att starten i Norge, där kedjan har e-handel samt tre fysiska butiker, har gått enligt förväntningarna trots coronapandemin.

 – Sommarmånaderna har varit bra både i fysisk butik och i e-handeln. I Norge upplever vi proof of concept. Vi öppnade butiken i Kristiansand strax efter att gränsen mot Norge stängde och butiken visade från start betryggande försäljningssiffror.

I ett pressmeddelande uppger kedjan att  satsningen på plagg för outdoor och träning fallit väl ut och att  omsättningsökning i funktionskategorin ligger på över
50 procent jämfört med föregående år och perioden  januari till juli och där  försäljningen av outdoorbyxor och träningstights uppges stå för en stor andel av ökningen. 

 –  Vi har fina ökningar i samtliga övriga kategorier där denim och basplagg för både vuxna och barn utmärker sig. Men nu gäller det att ta sig an hösten på ett lika bra sätt. Höstkollektionens första nyheter har svarat bra men vi har utmaningar i flödena och vill inte hamna i varubrist, säger Johanna Winther.

Hur ska ni parera eventuell varubrist? Inte släppa nyheter i butik så snabbt?

 –  Vi släpper kontinuerligt nyheter, men precis som vanligt så kan vi behöva lägga om kampanjer. Ibland gör vi det med kort varsel av andra orsaker och för att vara relevanta  så det känns fullt hanterbart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095