23948sdkhjf

Cervera förvärvar anrik köksbutik

Familjen säljer till köks- och inredningskedjan då inte någon vidare succession inom familjerna visat sig vara möjlig.

Cervera tar över anrika tidigare familjedrivna Josephssons, C. J. Josephsson Glas & Porslin grundat 1866, och driva den vidare på den väletablerade adressen i hörnet Korsgatan 12 och Kyrkogatan där butiken legat sedan 1926.

Nuvarande butiksmedarbetarna fortsätter i verksamheten.

- Vi är både förväntansfulla och ödmjuka när vi tar över stafettpinnen för Josephssons. Ägarfamiljen och övriga medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa en kundupplevelse i absoluta toppklass, inte minst när det gäller det personliga kundmötet. Vi ser fram emot att ta del av kunskapsarvet och att förvalta kundrelationerna på bästa sätt för att fortsätta vara branschens ledande destination i Göteborg framöver, säger Peter Rimbäck, Cerveras vd i en kommentar.

Företaget har drivits av familjen Josephsson / Jarland under fyra generationer.

Enligt vd:n ska butiken bli en del av Cerveras totala omnikanalserbjudande med kundklubb och e-handel. 

- Det har varit en fantastisk tid för oss i familjen, som drivit butiken i alla dessa år. Hela 154 år sedan den första affären öppnade på Kungstorget 3. Jag vill passa på att tacka vår trogna kundkrets och alla andra som har engagerat sig i vår affärsverksamhet. Inte minst vill jag tacka mina medarbetare, vilka har gjort, och gör, en enastående insats för oss alla. Vi känner oss på sätt och vis privilegierade över att ha haft möjligheten att få verka i denna härliga miljö och att ha kunnat få bidra med att utveckla en så stimulerande bransch som glas, porslin och interiör. En bransch full av tradition men också nytänkande, säger Bosse Jarland, vd och delägare i Josephssons.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078