23948sdkhjf

E-handlaren planerar nyanställa 120 och utöka lagret

Nordic Nest uppges mer än fördubblat försäljningen under andra kvartalet.

Kalmarbaserade Nordic Nest planerar anställa ytterligare 120 medarbetare inom främst  lager och kundtjänst lagom till högsäsongen i höst då försäljningen, likt för många andra e-handelsbolag, rusat under coronapndemin, det rapporter Barometern. 
 

- Vi hade tänkt att skapa en yta för möten och avkoppling i ena delen av kontoret - men nu har vi fått klämma in åtta nya kontorsplatser i stället. Vi flyttade in de här nya lokalerna på 8 100 kvadratmeter för tio månader sedan och faktum är att vi redan är för trångbodda, säger Bank Bergström, vd, till tidningen.

Enligt vd:n har försäljningen inte bara ökat  i Sverige  utan den internationella utvecklingen har varit god under våren och försäljningen i Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland lyfte under andra kvartalet.

- Vi har inga siffror spikade för andra kvartalet ännu, men det handlar om mer än en fördubbling av omsättningen under den här tiden. Och vi har sett samma fina siffror även för juli och in i augusti, säger Bank Bergström till tidningen.

Bank Bergström räknar med att bolaget kommer att ha omkring 300 anställda under hösten. Förutom nyanställningar finns behov för mer lagerutrymme och planen är att lösa akuta behov med  lagertält om  600 och 800 kvadratmeter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078