23948sdkhjf

Konkurs för sportbutik efter misslyckad utförsäljning

Bolaget bakom butiken som stängde i somras och var under avveckling har försatts i konkurs.

Molanders sport och fritid, som drivit Team Sportia i Ulricehamn, har försatts i konkurs, rapporterar Borås Tidning.

Detta efter att utförsäljningen av varulagret för butiken som stängde i somras inte gått enligt plan.

Butiken, som ingått i ägarbolag Björn & Roger holding AB, var under avveckling då ägaren butiksägaren Ronnie Johannesson sedan tidigare planerar att starta en ny verksamhet, XCC endurance sports, i nya lokaler på Lassalyckan.

Den nya butiken berörs inte av konkursen av Ulricehamnsbutiken.

- Pandemin har väl bidragit i viss mån, då det lägger en förlamande hand över det mesta. Men här handlar det främst om de varor som man inte har lyckats sälja. Deras bedömning är att man inte ser någon annan utväg än konkurs, säger Krister Havert, konkursförvaltare vid Wesslau Söderqvist advokatbyrå i Jönköping till tidningen.

Nu väntar bedömning av skulder och tillgångar och enligt konkursförvaltaren finns ett  varulager motsvarande cirka två miljoner kronor i inköp. Därefter undersöks möjlighet om att sälja varulagret vilket sannolikt enligt konkursförvaltaren kommer ske på nätet.

- Givetvis är det olyckligt att det går så här långt. Vi har hela tiden haft en plan för att komma så nära ett positivt resultat som möjligt, säger Ronnie Johannesson, butiksägare, till tidningen.

Enligt tidningen berörs både  A D Molanders sport och fritid AB och  Björn & Roger Holding AB  av konkursen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062