23948sdkhjf

Vill öppna ny handelsplats i Riksgränsen

Vill utöka gränshandeln.

Företaget Industrisamhället Vägrenen, dotterbolag till investeringsbolaget Fastator, har ansökt om planbesked hos Kiruna kommun för att öppna handelsplats mitt emot tullstationen i Riksgränsen.

Det rapporter P4 Norrbotten.

I ansökan framgår att den planerade handelsplatsen ska  inrymma livsmedelshandel, övrig handel, restaurang och eventuellt personalbostäder och hotell.

Enligt Norrbottens-Kuriren handlar det om en handelsplats på 3 800 kvadratmeter och enligt tidningen ställer sig kommunledningen positiv men vet ännu inte så mycket mer om satsningen. 

- Jag har hört att de är på gång och att de vill satsa stort. Det är alldeles vid tullhuset på den svenska sidan de vill bygga och de har köpt marken som jag förstått. Som jag ser det finns inga problem och jag hoppas verkligen att det blir av, säger Gunnar Selberg, kommunalråd  (C), Kiruna kommun, till tidningen.

Kommunalrådet menar att finns en stor potential i ytterligare gränshandel vid sidan om den som redan finns i dag i Abisko och Riksgränsen.

- Ser man till Strömstad och gränskommunerna i Värmland så har den stor omsättning och ger många arbetstillfällen. Klart att vi skulle kunna utnyttja den potentialen bättre.

- Jag är väldigt positiv och hoppas att det blir av. Jag har inte haft någon kontakt med bolaget men kommer säkert att ha det inom en nära framtid, säger Gunnar Selberg till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109