23948sdkhjf

Foodora anställer Sveriges första q-handelschef

Sofia Gunnmo är Sveriges första head of Q-commerce. Hon har rekryterats av Foodora för att ansvara för det som bolaget kallar för tredje generationens e-handel.

Restaurangernas leverantör Foodora har breddat sin verksamhet och försöker nu etablera ett nytt handelsbegrepp, Q-commerce eller försvenskat q-handel, för att sätta ord på sin satsning att leverera ett brett sortiment av varor inom en timme.

– Det är med stolthet jag kan säga q-handel är här för att stanna, då stora bolag på flera olika marknader har inkommit med förfrågan om samarbeten kring just q-handel, säger Foodoras vd Hans Skruvfors, som nyligen presenterade ett samarbete med Rebecca Stellas skönhetsmärke.

Det är den nya q-handeln som Sofia Gunnmo nu är satt att leda. Gunnmo kommer närmast från Cloetta, där hon var utvecklingschef, och har tidigare haft flera ledande roller på Arla.

– Innan 2020 är över kommer svenskarna ha en helt annan syn på hur lång tid en hemleverans ska få ta. Bolag som tillämpar flera dagars hemleverans måste tänka om och tänka nytt. Att kroka arm med en snabb aktör är mitt råd, då dagens och morgondagens konsumenter förväntar sig att det ska gå fort. Okonventionella samarbeten kommer vi att få se mycket av framöver, säger Sofia Gunnmo.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099