23948sdkhjf

Apoteket varslar 70 anställda – ska satsa digitalt

Behöver göra investeringar inom IT och logistik.

Apoteket har lagt ett varsel om 70 befattningar på huvudkontoret. Fackliga förhandlingar har inletts.

Detta i syfte att minska övergripande kostnader och skapa förutsättningar och resurser för att fortsätta utveckla hela kedjan de kommande åren, meddelar kedjan i ett pressmeddelande.

Coronapandemin har påskyndat den digitala omställningen och nu behöver apotekskedjan även göra investeringar inom IT och logistik.

Den 1 september ska en ny organisation med en ny företagsledning införas för att som det heter "stärka hela Apotekets närhet till kund och öka takten i genomförandet av nya kunderbjudanden".

Förändringarna ska säkra en långsiktigt lönsam utveckling av affären i en tid av stora förändringar på marknaden, skriver apotekskedjan vidare.

– Omställningen i företaget sker för att snabbare kunna möta de nya kundbehoven och för att möjliggöra viktiga investeringar inom bland annat IT och logistik. Vi ser att kunder uppskattar nya tjänster och möjligheter att möta oss och våra samarbetspartners, både på apotek och i digitala kanaler. Vår ambition är att i ännu högre utsträckning göra Apoteket till det naturliga valet för allt som har med läkemedel och hälsa att göra, säger Ann Carlsson, vd, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078