23948sdkhjf

Försäljningsras men förbättrat resultat för Odd Molly

Försäljningen backade med 40 procent under andra kvartalet. I augusti stänger två av modebolagets butiker och fler butiksstängningar väntar.

Coronapandemin slår hårt mot Odd Mollys försäljningen och trafik till bolagets åtta egna fysiska butiker samt till återförsäljares butiker minskade under våren och sommaren, uppger bolaget i rapporten för årets andra kvartal.
 
I rapporten skriver bolaget även att försenade leveranser av varor från vissa producenter påverkat det andra kvartalets försäljning negativt.

Trots minskad försäljning förbättrades rörelseresultatet som påverkades positivt av stöd inom ramen för statliga stödpaket till följd av coronapandemin samt modebolagets pågående åtgärdsprogram om att genomföra besparingar cirka 75 miljoner kronor på helårsbasis.

Den underliggande driftskostnadsmassan minskade med ytterligare 14 miljoner kronor under kvartalet och modebolaget har beslutat om ytterligare besparingsåtgärder.

Bolaget har tidigare avviserat fler av de egna butikerna ska stänga och i slutet av augusti stänger butikerna i köpcentret Kamppi i Helsingfors samt butiken i Täby
centrum och därefter har Odd Molly sex kvarvarande egna butiker. I rapporten framgår att förhandlingar inletts för att stänga ytterligare butiker.

 
I rapporten skriver bolaget att ambitionen är att utveckla och öka närvaron som fastighetsaktör. Under den senaste tiden har bolaget inom ramen för fastighetsverksamheten tecknade avtal om  utbyggnad på befintlig fastighet samt avtal om att förvärva ytterligare fyra logistik- och lagerfastigheter genom förvärv av aktierna i Millennium Fastigheter.

Under andra kvartalet, april till juni, minskade den totala nettoomsättningen med 40 procent till 37,7 miljoner kronor  (62,7).
Rörelseresultatet förbättrades med 8,6 miljoner kronor och uppgick till -9,3 miljoner kronor (-17,9). 

Lagernivån fortsatte att minska under kvartalet.

Resultat efter skatt uppgick till -11,2 miljoner kronor  (-19,2).

Bruttovinstmarginalen ökade till 62,2 procent (50,6).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078