23948sdkhjf

Skokedjan lämnar Utopia

Skokedjan stänger en av butikerna i Umeå

Scorett stänger butiken i centrala Umeå efter 13 år, det uppger Västerbottens-Kuriren. Planen är att stänga butiken  i januari nästa år efter utförsäljning under hösten.

- Vi har inte kommit överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal och eftersom vi befinner oss i en tuff situation med ett minskat kundflöde under coronakrisen behöver vi stänga butiken i Utopia, säger Peter Blomquist, vd för Scorett till tidningen.

Han säger vidare;

- De ska förstås ta sina beslut, men vi har inte mötts av den förståelse för vår situation som vi hoppats på. Jag kan tycka att man som fastighetsägare kan tänka mer långsiktigt om man vill värna om konsumenterna och ha kvar sina kunder, säger Peter Blomquist.

Norrbottens-Kuriren har även talat med fastighetschefen hos gallerians ägare Balticgruppen som menar att hyran anpassats för att hjälpa skokedjan men att butiksstängningen mer handlar om att kedjan behöver stänga butiken för att dra ned på utgifter och parera växanade  konkurrens från näthandel.

- Våra hyror är marknadsanpassade efter den bransch hyresgästen verkar i och ligger på mellan 6 och 12 procent av omsättningen. Om de gör ett försök att minska hyran med flera procent är det inget vi kan ställa upp på, säger Roger Granberg, fastighetschef, till tidningen.

Tre heltidstjänster berörs när skobutiken stänger. Kedjan har även en butik i Avion i Umeå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078