23948sdkhjf

Vd-byte hos Gudrun Sjödén

Grundarens högra hand och vice vd tar över vd-posten för mode- och inredningsföretaget.

Ann Adelsson är ny vd för Gudrun Sjödén. Hon har arbetat inom mode- och inredningsbolaget i tolv år och de senaste fyra åren som vice vd. 

Hon Gudrun Sjödén började hon som försäljningschef för butikerna i Norden, USA och Storbritannien men har även verkat på posten som utvecklingsansvarig för både nya marknader och nya butiker. 

Ann Adelsson har även ett förflutet från bokbranschen och har arbetat på Bonnier-Carlsen, Akademibokhandeln och Exlibris.

Nu byter Ann Adelsson och Gudrun Sjödén plats i ledningen för Gudrun 
Sjödén-gruppen.Gudrun Sjödén själv fortsätter som  blir vice vd och creative director. 

- Så skönt att nu få lämna över vd-stolen till en medarbetare som så länge stått vid min sida i den kraftfulla och  framgångsrika utvecklingen vi haft under de senaste åren, säger Gudrun Sjödén i en kommentar till vd-skiftet. 

2020 ser ut att bli ännu ett bra år för Gudrun Sjödén-gruppen coronapandemin till trots 
och det är framför allt försäljningen i Tyskland och USA som enligt företaget driver på utvecklingen och ökningstalen försäljningsmässigt är tvåsiffriga. 

Försäljningensprognosen för hela gruppen och  helåret väntas ge en försäljning om 865 miljoner med mycket god lönsamhet. 

I veckan mottog modeföretaget utmärkelsen Glossy Award, för ”bäst genomförda multimedia-kampanj” tillsammans med New Yorkbaserade mediebyrån Stella Rising som sköter digital marknadsföring för företaget på fleratalet marknader. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094