23948sdkhjf

Bolaget bakom modekedjan Rabalder i konkurs – 32 butiker omfattas

32 butiker och 120 anställda berörs.

Alingsåsbaserade modebolaget Kompott Mode som driver butiker för Rabalder försattes den 26 augusti i konkurs vid Alingsås tingsrätt. Enligt ansökan är bolaget på obestånd.

Det rapporterade Alingsås tidning i slutet av förra veckan och Ehandel.se skriver att bolaget drabbats hårt av pågående coronapandemi och växande e-handel och har skulder på  cirka 14 miljoner kronor.

Enligt konkursförvaltaren Christian Andersch som Ehandel.se varit i kontakt med handlar skulderna till största delen om skatteinbetalningar till staten och löner.

Företag driver sedan 22 år tillbaka butiker samt e-handel för Rabalder och vid tidpunkt för konkurs uppgick antalet butiker till 32 stycken spridda över landet.
Bolaget har i dag 120 anställda.

Modebolaget  har haft en omsättning på 70 och 80 miljoner kronor och bolaget var tidigare lönsamt. 

"Det här är i grunden ett stabilt bolag men sedan coronapandemin kom har köpmönstret förändrats. Det har varit en smärre katastrof för många som säljer kläder och det här företaget är inte undantaget. Nu har man fått konstatera att det inte går att driva verksamheten i det här bolaget längre, säger Christian Andersch , konkursförvaltare till Ehandel.

Konkursförvaltaren meddelar också att de tidigare ägaren kan ta över delar av verksamheten men det återstår att se om kedjan går att rädda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062