23948sdkhjf

Klart: Hon blir Handels ordförande

”Otroligt roligt och spännande”.

I dag den 1 september valdes Linda Palmetzhofer till Handels ordförande av ett extra insatt möte i förbundsrådet. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Elisabeth Brandt Ygeman och Mats Hedgren valdes till förste respektive andre vice ordförande.

– Stort tack för förtroendet, det här är otroligt roligt och spännande. Jag ser fram emot att leda förbundet tillsammans med Elisabeth och Mats, sa Linda Palmetzhofer som också nämnde att antalet medlemmar ökat med 6 500 sedan i våras.

Snart återupptas årets avtalsförhandlingar, som pausades i våras när pandemin slog till.

– Förhandlingsläget är komplicerat, vi har en tudelad bransch. En del där det gått dåligt, där konkurser hotar och anställda blivit korttidspermitterade. Sen finns det en del som gått väldigt bra, där vinsterna är skyhöga.

Högst aktuellt just nu är även etableringen av e-handelsjätten Amazon i Sverige. Nyligen blev det klart att företaget låter öppna ett lager i Eskilstuna.

– Handels kommer att vara med och se till att Amazon ska bedriva sin verksamhet i Sverige med kollektivavtal, det lovar jag, sa Linda Palmetszhofer till förbundsrådet.

Anledningen till det extra förbundsrådet är att Handels förra ordförande Susanna Gideonsson i våras valdes till ordförande i LO. Sedan dess har Linda Palmetzhofer varit tillförordnad ordförande och Elisabeth Brandt Ygeman klivit upp som förste vice ordförande.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11